a moment with as...

Hidup akan lebih bermakna bile kita berkorban untuk insan lain and... life is what you can make of it>> treasure it!>>>to make something special, just believe that it is special>>>

Wednesday, June 24, 2009

dRiVinG tEsT~

hurm~
hambar~
tension~
emotion disorder~

ceritanyer bermula>>>>

sesampai sahaja daku at
'pusat latihan memandu nuri'
[wah! bukan nak promote Nuri tu ok]
daku mendaftarkan diri di kaunter
2-09 adalah nombor giliran yg daku terima
bergeraklah daku bersame calon laen ke pondok menunggu di litar

wah! cik nervous mula menjelma
ayat kursi dah ku bace berulang kali
3 qul juge di repeat-repeat
melihat sorg demi sorg pergi berjuang
ade yg syahid
ade juge yg najah
[hehe..ala2 perang gitu]

sedang memerhatikan mereka yg berjuang
tiba-tiba(sila bace dgn nada kanak2 dalam pertandingan bercerita)
nombor 9 siri 2?????!!!!
huh?
saye..!saye..!
panglima berkata>>
'awak pergi berjuang di bukit dan parking dahulu'
daku yg kerdil, hanyalah seorang pejuang mematuhi arahan panglima perang
cube teka....
saye bejaye ke tak??????
hehe..alhamdulillah!!
saye berjaye dalam perang pertama!

kemudian..
menunggu lagi di bawah pondok
saye menuggu 'kuda' untuk ke medan juang
perang 2!
dalam hati berdoa>>
moga2 mendapat pegawai yg baek
dalam 4 ke 6 org pegawai
ade sorg yg sangat baek>>berjiwa kebapaan>>
i want him!
malangnyer.....
dapat yg laen..
a quite serious jpj officer
but
not as strict as another one
suke gagalkan pejuang2 yg lemah dan masih terkial2 nih..

saye pn mulakan dgn 5 perkara asas
saye pn meng-adjust seat
cermin belakang dan sisi
fasten the seat belt
make sure free gear
start engin
cek signal
and....wiper
'kuda' pun mula berjalan
keluar dari litar untuk ke jalan raya
saye diberi jalan E!
jalan yg semua org taknak tu la yg saye dapat
huk3...
takpe..batin berkata>>takpe, dapat la mane2 jalan pun
kalau Allah nak bg lulus
lulus jugak>>sedapkan hati>>ehee~
saye bawa dalam kelajuan 40 ke 60 untuk jalan yg straight and tak sebok
wah>>hati berkate>>
hmm...sume nampak ok!
boleh ni..sket lagi nak sampai
sket lagi nak belok ke litar(dari jalan raya td)
sebelum belok...
saye berhenti
memberi keutamaan pada kereta sebelah sane
dan...dan...
sebuah motor
'hmm..lambat lagi moto nih, boleh lepas ni'
aaaaa....
alamak pesal nih??
kenapa tak mampu nak tekan minyak ni??
huh? aci(makcik india si penunggang motor) tu dah dekat!
huh..kelam..kelam..
what?!
aaarghh..
enjin mati betul2 kat tgh jalan 2..
masa nak cross jalan tuh!
arrgh...
encik jpj tu pun bukak tingkap
lalu dgn baeknye aku berkate sambil mengangkat tgn>>
'aci..~ mintak maaf!'
huh.kate encik jpj>>haish..nasib baek aci tu slow tau, kalau tidak...??
aduish>>>
hiba................
aku monolog>>confirm fail lah nih!
hurm....
kot2 boleh bodek~
'tuan, tolonglah saye....tolonglah....'
suare pn dah ketar2 dah
'bukan salah saya, kamu tu..kamu nampak tak moto tu td??hurm..'
'ye..saye tahu salah saye, tp tolonglah...'
'td sepatutnye kamu tunggu motor tu lepas dulu'
apepun sebenarnyer aku sagt la lemah bab2 bodek membodek nih
hurm..dah lah, tak gune nak merayu ke ape ke..
dah tau confirm fail..
lalu saye pn memberanikan diri, nak tye lg..
'encik, td nak ikutkan, saye okay ek jalan raye?'
'hmm..tgk..(sambil menunjukkan kertas penilaian) saye tak pangkah sgt pn,
ni je yg saye tanda..'
'oh, kirenyer td saye ok lah ye encik? cume td tuh..ayoooo..aci...'
hurm..
takpelah..
sebelum turun dari kereta tu..
'terima kasih encik'

itulah al-kisah nyer...
kenalah repeat next week>>1st july is the time!
tebus balek..tebus..

Labels:

1 Comments:

Blogger haha said...

weh
dlu ak pn rpeat jln rye gk
dlu tyme test de renovate jln
dowh haha
bgla yg jge jln srh bhenti
ak pki jln j huhu
nsb bek x xcdent thn dpt tster yg emo plk huhu
scnd test alhamdulilah sucess
full marks babe hehe
its ok sti de hkmynyer as!!
chayok33 !!

June 25, 2009 at 4:20 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home